Hasan Predojević

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Hasan Predojević (tilar donya ing 22 Juni 1593) iku sawijining pamimpin militèr wadyabala Ottoman. Dhèwèké lair minangka Niko Predojević (Aksara Sirilik Serbia: Нико Предојевић) ing Herzegovina, lan diwèhi jeneng Hasan sawisé mlebu agama Islam.

Nalika jumenengé Ratu Murat III (1574–1595) dhèwèké dadi Sandjakbey saka sanjak Segedin ing ngendi dhèwèké mapan nganti Juni 1591, nalika dhèwèké dadi Beylerbey kalima (Gubernur-Jendral) Bosna (nganti 22 Juni 1593). Ing taun 1592 dhèwèké naklukaké Bihać.

Ing 1593 wadyabalané kalah ing patempuran Sisak ing ngendi Predojević tiwas. Dhèwèké klelep ing kali lan klambiné diboyong menyang Ljubljana minangka kasil perang lan diowahi didadèkaké jubah sing dienggo déning uskup nalikané misa sukuran..[1]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hasan_Predojević&oldid=830874"