Hasan Nasrallah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar:Sayyed Hassan.jpg
Hasan Nasrallah

Hasan Nasrallah, utawa kadhangkala ditulis Hassan Nasrallah utawa Nasrullah (lair 31 Agustus 1960; Basa Arab: حسن نصرالله‎ ) iku sawijining pulitikus Libanon. Dhèwèké dadi Sekretaris Jendral Hizbullah ing taun 1992 sawisé pamimpin sadurungé, yaiku Abbas al-Musawi dipatèni déning Israèl. Hizbullah (tegesé "Partai Allah") iku sawijining organisasi Libanon sing bisa diperang dadi rong bagéyan minangka: organisasi pulitik lan militèr.

Babad slira[sunting | sunting sumber]

Hasan Nasrallah lair minangka anak kasanga saka sepuluh anak ing Beirut. Bapaké, ajeneng Abdul Karim, lair ing Tirus lan mbahé asalé saka Iran. Senadyan kulawargané ora réligius banget, Hasan katarik ing ngèlmu téologi. Dhèwèké lungguh ing sekolah An-Najah lan sawisé iku sekolah umum ing Sin El Fil (Kampung Kristen), Beirut.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hasan_Nasrallah&oldid=831990"