Harold Jeffreys

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sir Harold Jeffreys
Harold Jeffreys, Sir.jpg
Miyos 22 April 1891
Fatfield
Tilar donya 18 Maret 1989 (umur 97)
Cambridge
Bidhang matématika
Notable awards Gold Medal of the Royal Astronomical Society taun 1937

Sir Harold Jeffreys, FRS (lair ing Washington, County Durham, Inggris, 22 April 1891 – tilar donya ing Cambridge, Inggris, 18 Maret 1989 kanthi umur97 taun) iku sawijining matématikawan, ahli statistik, ahli géofisika, lan astronom.

Dhèwèké dilairaké ing Fatfield, Washington, County Durham, Inggris. Dhèwèké sinau ing Armstrong College ing Newcastle upon Tyne, wektu iku bagéan saka Universitas Durham, sarta ing Universitas London External Programme.[1] Dhèwèké banjur mulang ing St John's College, Cambridge lan dadi fellow nalika taun 1914. Ing Universitas Cambridge dhèwèké mulang matématika, géofisika lan akiré dadi Plumian Professor of Astronomy.

Saka taun 1939 tekan taun 1952, dhèwèké njabat minangka Dirèktur ing Ringkesan Seismologi Internasional, luwih ditepungi minangka Pusat Seismologi Internasional.

Jeffreys panentang keras téori pagèsèran bawana. Kanggo dhèwèké, pagèsèran bawana iku kadadéyan sing "ora mungkin dumadi" (out of question), amarga ora ditemokaké bukti anané gaya sing cukup kuwat sing bisa ngobahaké bawana-bawana ing lumahing bumi.[2]

Bebungah[sunting | sunting sumber]

  • Fellow, Royal Society, 1925
  • Adams Prize, 1927 (Constitution of the Earth)
  • Gold Medal, Royal Astronomical Society, 1937
  • Buchan Prize, Royal Meteorological Society, 1929
  • Murchison Medal of Geological Society (Great Britain) 1939
  • Victoria Medal, Royal Geographical Society, 1941
  • LaGrange Prize, Brussels Academy, 1948
  • Royal Medal, 1948
  • William Bowie Medal, American Geophysical Union, 1952
  • Knighted, 1953
  • Copley Medal, Royal Society, 1961

Cathetan[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  • David Howie, "Interpreting Probability: Controversies and Developments in the Early Twentieth Century" (Cambridge University Press, 2002)
  • Maria Carla Galavotti. "Harold Jeffreys' Probabilistic Epistemology: Between Logicism And Subjectivism". British Journal for the Philosophy of Science, 54(1):43-57 (March 2003). (A review of Jeffreys' approach to probability; includes remarks on R.A. Fisher, Frank P. Ramsey, and Bruno de Finetti. Also online: [1])
  • Bertha Swirles, Reminiscences and Discoveries: Harold Jeffreys from 1891 to 1940, Notes and Records of the Royal Society of London, Vol. 46, No. 2, pp. 301–308 (1992). [2]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Harold_Jeffreys&oldid=834082"