Harley-Davidson

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Harley-Davidson Motor Company
Jenis Public company
Industri recreational vehicles
Didirikan 1903
Kantor pusat Flag of the United States Milwaukee, Wisconsin, AS
Tokoh penting James L. Ziemer, CEO
Thomas E. Bergmann, CFO
James A. McCaslin, Div. President & Div. COO
Donna F. Zarcone, Div. President & Div. COO
Produk Motorcycles
Pendapatan $5,015 juta (2004)
Karyawan 9,000 (2004)
Situs web http://www.harley-davidson.com/

Harley-Davidson Motor Company (NYSE: HOG) iku parusahan sing gawé pit motor saka Amérika Sarékat kang markasé dumunung ing Milwaukee , Wisconsin, Amérika Sarékat. Parusahan iki minangka salah siji saka 2 parusahan kang gawé pit motor Amérika sing isih kasisa, sijné manèh yaiku Victory).

Evolution Sportster in Buenos Aires
Wong Eropah numpak kendharaan Harley-Davidson ing Surabaya taun 1918

Harley Davidson asalé saka Milwaukee, Amérika Sarékat[1]

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Sing ngedekake Harley-Davidson
  • 1901 Wiliam S Harley kepéngin gawé pit kang mesiné cilik nanging bentuké gedhé.[2]
  • 1903 William S Harley lan Arthur Davidson(kancané) gawé pit motor Harley Davidson pertama.[2]
  • 1904 tepaté ing tanggal 8 Séptember ditunju
  • 1905 Harley Davidson wis mulai diprodhuksi ananging ésih diwatési[2]
  • 1906 Harley Davidson Motor Company ndhirikaké pabrik ing Chestnut Street kang saiki dadi Juneau Avenue[3]
  • 1907 Pabrik Harley Davidson digawé dadi duwé lanté loro, ing taun iki uga isa gawé motor 150 iji[3]
  • 1909 ing taun iki, Pabrik Harley Davidson gawé motor kanthi 1.149[3]
  • 1910 ing taun iki logone dipatenake[3]
  • 1911 mesin ing Harley ana owahan dadi nganggo jenis V-Twins[3]
  • 1912 Pit Motor Harley Davidson diékspor mara Jepang[3]
  • 1913 Pabrik Harley Davidson ditambah maneh dadi 6 lanté, lan sebagéyan pit motor Harley Davidson mulai nganggo mesin V-Twins[3]
  • 1917 20.000 iji pit motor Harley Davidson dinggo kanggo perang ing Perang Dunya I[3]
  • 1920 Harley Davidson dadi prodhusén motor nomer 1 ing dunya[3]
  • 1969 Pabrik Harley Davidson dituku déning American Machinery and Foundry. Kualitas pit motor ing taun iku mudhun amarga gaji[1] pekerja padha didhunake. Harley Davidson meh bangkrut taun iku [1]
  • 1981 Harley Davidson dituku dening 13th Group, modél diapikaké, kualitas uga diapikaké. Citra Harley Davidson apik manéh [1]
  • 1983 wonge-wong kang duwe motor Harley Davidson gawe perkumpulan kang arané HOG (Harley Owners Group)[1]
  • 2003 100 taun Harley Davidson, ing taun iku dianakaké parade motor Harley lan wong kang teka ing acara iki ana 250.000 wong[1]
  • 2006 Pembangunan Museum Harley-Davidson ing Menomonce Valley[1]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)("Olga Girls Magazine"Issue 14/I/17-30 Agustus 2006. Hal.58)
  2. ^ a b c (id)("Olga Girls Magazine"Issue 14/I/17-30 Agustus 2006. Hal.56)
  3. ^ a b c d e f g h i (id)("Olga Girls Magazine"Issue 14/I/17-30 Agustus 2006. Hal.57)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Harley-Davidson&oldid=830173"