Harbi al-Himyari

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Para Kimiawan, Panerus babagan ilmu Kimia sasampunipun Harbi Al Himsyari

Harbi Al Himsyari, kimiawan saking Arab.[1] Bapa tuwin ibunipun tiyang Yaman.[2] Gesang nalika abad kaping 7 uga abad kaping 8.[1] sarjana al kemis saking Yaman[2], negara ingkang wonten ing Semenanjung Arab wonten ing benua Asia sisih Barat Daya[3].

Piyambakipun dipuntepang dados guru islam wonten ing bidang al kemis,[1] Uga dados guru saking panemu nuli kimiawan ageng saking Arab inggih menika Jabir ( nalika taun 721-815 )[2] Al Kimia, dipunangsal saking abasa Arab al kimia.[3] ilmu ingkang filosofinipun sarta nganggem praktek kuna kangge upaya ngubah logam dasar dados emas, utawi pangubahan unsur dados unsur ingkang sanes, boten kayata ilmu sihir kaliyan ilmu ghaib ingkang wonten ing jaman nalika semana.[3]

Dados guru saking Jabir ibn Hayyan, ahli al kemis islam ingkang ageng, apoteker, filsuf utawi filosof, astronom uga dados fisikawan Arab.[3] Jabir ibn Hayyan menika uga ingkang akiripun dados bapak kimia Arab, sebatan ingkang dipunangsal saking tiyang Eropa.[3]

Saderengipun Harbi Al Himsyari ngasuh Jabir ibn Hayyan dados anak ingkang dipunajar, Jabir ibn Hayyan mados kawruh uga dipunkulawentah Al Qur'an wiwit alit.[3] Profesi Bapak saking Jabir ibn Hayyan ingkang dados kimiawan kasebut ingkang andadosaken kontribusi ageng kangge piyambakipun dados ahli al kemis (kimiawan) uga kayata Bapanipun.[3]

Sanesipun Harbi Al Himsyari guru saking Bapak Kimia (Jabir ibn Hayyan) inggih menika, guru-guru ageng uga inggih menika imam Sunni ingkang kaenem Imam Ja'far Al Sidiq.[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (en)topik Harbi al himsyari dipununduh tanggal 3 Juni 2011
  2. ^ a b c (en)Kimiawan Harbi al Himsyari dipununduh tanggal 6 Juni 2011
  3. ^ a b c d e f g h (en)Harbi Al Himsyari dipununduh tanggal 5 Juni 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Harbi_al-Himyari&oldid=843081"