Harajuku

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
dandanan Harajuku

Harajuku (原宿?) yaiku jeneng populèr kanggo dhaérah ing sakupengé Stasiun JR Harajuku, Distrik Shibuya, Tokyo.[1] Dhaérah iki dikenal dadi panggonan bocah enom padha kumpul. Lokasiné manggon ing sakupengé Kuil Meiji, Taman Yoyogi, pusat perbelanjaan Jalan Takeshita (Takeshita-dōri), department store Laforet, lan Gimnasium Nasional Yoyogi.[1] Harajuku dudu jeneng resmi kanggo panggonan lan ora ditulis nalika nulis alamat.[1]

Kurang luwih taun 1980-an, Harajuku kalebu panggonan kang dadi ngrembakané subkultur Takenoko-zoku. [1]Nganti dina iki, kalompok bocah nom nganggo sandhangan anéh kang bisa ditemokaké ing dhaérah Harajuku.[1] Saliyané iki, bocah-bocah sekolah ing dhaérah-dhaérah ing Jepang uga kerep nglebokaké Harajuku kanggo tujuwan studi wisata nalika piknik ing Tokyo.[1] Sabenere jeneng "Harajuku" mung digunakaké ing dhaérah sisih lor Omotesando.[1] Onden yaiku jeneng dhaérah ing sisih étan Omotesando, ananging jeneng iki ora populer lan mélu uga diarani Harajuku.[1]

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Sadurungé jaman Edo, Harajuku kalebu salah sijiné kutha panginepan (juku) kanggoné wong kang lunga liwat ruté Jalan Utama Kamakura. [2]Tokugawa Ieyasu ménéhi hadiyah penguasaan Harajuku karo ninja saka Provinsi Iga kang ngiwangi dhéwéké mlayu saka Sakai sawisé kadadéyan Insiden Honnōji.[2]

Ing jaman Edo, kalompok ninja saka Iga ngedegaké markas ing Harajuku kanggo njaga kutha Edo awit panggonané kang strategis ing bagéyan kidul Jalan Utama Kōshū.[2] Saliyané ninja, samurai kelas Bakushin uga milih manggon ing Harajuku.[2] Para petani nandur pari ing dhaérah pinggir Kali Shibuya, lan nggunakake kincir air kanggo nggiling pari utawa nggawé glepung.[2]


Ing zaman Meiji, Harajuku dibangun dadi dhaérah penting kang ngubungaké kutha Tokyo lan dhaérah sakupengé. [1]Ing taun 1906, Stasiun JR Harajuku dibukak dadi bageyan saka perluasan jalur kereta api Yamanote.[1] Sawise iku Omotesando (dalan utama mara ing kuil) dibangun ing taun 1919 sawisé Kuil Meiji digawé.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k (en) tokyoessentials.com(dipunundhuh tanggal 2 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e (en)japaneselifestyle.com.au(dipunundhuh tanggal 2 Juli 2011)


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Harajuku&oldid=830924"