Hara Takashi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Hara Takashi
原敬
Hara Takashi

Mangsa jabatan
29 September 1918 – 4 November 1921
Monark Taishō
Didhisiki déning Masatake Terauchi
Diganti déning Kosai Uchida (Acting)

Miyos 9 Februari 1856
Morioka, Tokugawa
Tilar donya 4 November 1921 (umur 65)
Tokyo, Jepang
Partai pulitik Friends of Constitutional Government
Almamatèr Imperial University (Boten rampung)
Agami Katulik Roma

Hara Takashi (1856-1921) punika wartawan, pejabat pamaréntahan, lan pulitikus partai Jepang.

Miyos ing Prefektur Iwate minangka putra saking samurai klan Nanbu. Nalika taun 1876, sasampunipun sinau salabetipun kahanan ingkang bènten, panjenenganipun mlebet sekolah hukum kamentrian kehakiman. Sasampunipun nilar taun 1879, panjenenganipun nyambut damel kanggé Yubin Hochi Shinbun lan Daito-Nippo minangka wartawan. Salajengipun panjenenganipun mlebet Kamentrian Manca Nagari, mbelet karir pejabatipun. Panjenenganipun kasil nyipeng jabatan-jabatan wigatos kalebet Wakil Mentri.

Ing wulan September 1897, panjenenganipun ngaso saking kagesangan pejabat, lan nggabung kaliyan Seiyukai ingkang dipunwangun déning Hirobumi Itō. Nalika taun 1902, kaping sepindhaipun panjenenganipun dipunpilih dumateng Diet, lan salajengipun dipunpilih kaping 8 teras. Minangka tokoh ingkang kagungan pengaruh salebetipun Seiyu-kai, panjenenganipun nyengkuyung Kinmochi Saionji, lan mainaken peran kunci salebetipun mangsa ingkang dipunsebat "Abad Kabinet Kei-En".

Nalika taun 1914, panjenenganipun dipunangkat minangka pimpinan kaping 3 saking Rikken-Seiyu-kai, lan taun 1918, panjenenganipun dados PM lan makili kabinet parpol pisanan. Nanging taun 1921 panjenenganipun dipunpejahi ing Stasiun Tokyo.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Hara Takashi ing Wikimedia Commons.


Dipundhisiki déning:
Masatake Terauchi
Perdhana Mentri Jepang Dipungantosaken déning:
Korekiyo Takahashi
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hara_Takashi&oldid=822913"