Happy Salma

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Happy Salma
Lair 4 Januari 1980 (umur 34)
Flag of Indonesia.svg Sukabumi, Indonesia
Pagawéyan aktris, presenter
Taun aktif 1995 - saiki
Garwa Cokorda Bagus Dwi Santana Kertayasa

Happy Salma (lair ing Sukabumi, Jawa Barat, 4 Januari 1980; umur 34 taun) yakuwi model lan aktris sinetron ning dunya hiburan Indonesia, Dheweké dikenal dadi model, sadurungé nyoba dadi artis sinetron, bintang layar lebar, teater lan presenter TV.[1]

Lulusan Universiatas Trisakti Jurusan Administrasi Perusahaan iki tau mbintangi sinetron kayata BUJANGAN, SI CECEP, KUTUNGGU CINTAMU, NYONYA NYONYA SOSIALITA/LABA LABA CINTA, DARI LUBUK HATIKU, COWOK-COWOK KEREN, HIKAYAH lan liyané.[1] sadurungé uga tau mbintangi film layar lebar GIE bebarengan karo Nicholas Saputra.[1]

Happy uga tau dadi pandukung acara pementasan teater kang judulé Nyai Ontosoroh ning Graha Bhakti Budaya TIM, Jakarta kang disutradarai dening Ken Zuraida.[1] Ning dunya teater, dheweké uga tau meluni pertunjukan wayang orang Jabang Tetuko dadi bidadari.[2] Lan teater Wayang Barata.[2] Ora namung kuwi, pengagum sastrawan Pramodya Ananta Toer iku nggal dina esih tetep dadi presenter Cerita Pagi ning Trans TV lan tau uga nggawakaké acara Lensa ning ANTV.[1]

Dheweké anduweni karemenan maca buku, anggawe dheweké olih anugerah dadi ikon Siti Nurbaya ning awal Juni taun 2009.[1]

Kekasih Tjokorda Bagus iki bali maneh ning dunya akting layar lebar. [1] Dheweké main ning film CAPRES (2009) lan MAU DONK AH (2009). [1] Ora namung kuwi, dheweké uga tampil ning sinetron stripping, MUALLAF.[1]

Njelang Ramadhan 2009, Happy kelangan bapané amarga penyakit stroke.[1] Sawisé pacaran suwe karo Tjokorda Bagus Dwi Santana Kerthayasa, Happy akiré ngadakaké upacara nikahan kanthi cara agama Hindu ning Puri Sareh, Bali.[1]

Amarga Tjokorda, esih katurunan raja Ubud.[1] Pesta nikahan kuwi dadi sakral lan meriyah.[1] Jeneng Happy Salma akiré diganti karo Jero Happy Salma Wanasari. [1] Jeneng Jero diolehi amarga dheweké anggota anyar ning lingkungan karajaan.[1] Ning jeneg akiré artiné tamansari.[1]

Happy, kang dikabaraké uga pindah agama dadi pameluk agama Hindu, meski ora terbuka ngakuni.[1] Dheweké anduweni rencana tinggal ning Bali, meski dheweké uga kudu sering menyang Jakarta amarga kerjaané.[1] Amarga restoran kang diduweni Tjokorda uga, restoran kuwi ana ning Petitenget, Seminyak, kang jenengé Biku.[1]

Sawisé nikah, prestasi gemilang ning bidang perfilman bisa disabet Happy nalika ajang Festival Film Indonésia 2010 dadi pemeran Pembantu Wanita Terbaik lewat film 7 HATI 7 CINTA 7 WANITA.[1]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Sinetron[sunting | sunting sumber]

  • Elegi 2 Cinta (AVICOM 1998-99)
  • Keluarga Sabeni (Benyamin Production 2000)
  • Cinta Pertama (Rapi Film 2000)
  • Rosalinda (MULTIVISION 2001)
  • Perempuan Pilihan (AVICOM 2001-02)
  • Prahara Batavia (FOCUS 2001)
  • Kasih Sayang (VIRGO 2001)
  • Aku Cinta Kamu (Rapi Film 2002)
  • Jangan Ambil Nyawaku (AVICOM 2002)
  • Dari Lubuk Hatiku (MULTIVISON 2002-03)
  • Bintang Laut (RCTI 2003)
  • Kehormatan 3 (MULTIVISION 2003)
  • Dunia D (Luma Production 2003)
  • Cowok–Cowok Keren (MULTIVISION 2003-04)
  • Si Cecep (MULTIVISION 2004-05)
  • Bujangan (MULTIVISION 2005)
  • Preman Insyaf (MULTIVISION 2005)
  • Kutunggu CintaMu (MULTIVISION 2006)
  • Nyonya-Nyonya Sosialita (MULTIVISION 2006)
  • Laba-Laba Cinta (MULTIVISION 2007)
  • Mualaf (Soraya Film 2009)
  • UFO (Soraya Film 2010)

FTV[sunting | sunting sumber]

  • Pohon Cinta (PRIMA 1998, Bersama Gunawan Sudradjat)
  • Atas Nama Cinta (PERSARI 2002)
  • Saos Merah Di Gaun Putih (MULTIVISION 2003, Bersama Okan Kornelius)
  • Hikayah (TRANSINEMA 2007)

Iklan[sunting | sunting sumber]

  • Bank Bali (1997)
  • Minyak Angin Cap Kapak (1997)
  • Jamu Sido Muncul (2003)
  • Kecap Bango (2003)
  • Lejel Homeshoppping (2010)

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t (id)biografi happy salma dipununduh tanggal 16 Juli 2011
  2. ^ a b (id)Happy Salma Jadi Bidadari Jawa dipununduh tanggal 15 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Happy_Salma&oldid=831016"