Hanna-Barbera Productions

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Hanna-Barbera
Logo Hanna-Barbera
Tipe Privat (sadurungé taun 2006)
Subsidiari (1976-2001)
Nasib Diabsorpsi déning Warner Bros. Animation lan dipecah dadi Cartoon Network Studios
Penerus Warner Bros. Animation
Diadegaké 1957
Ditutup 2001
Papan Los Angeles, California, Amerika Serikat
Industri Kartun
Produk Kartun, film, lan film format DVD
Induk Warner Bros. Entertainment Inc. (2001)

Hanna-Barbera Productions, Inc. (utawa Hanna-Barbera Cartoons, Inc., H-B Enterprises, Inc., utawa biasa dikenal Hanna-Barbera) yaiku studio animasi Amerika Serikat kang aktif saka taun 1944 nganti taun 2001.[1] Perusahaan iki diadhegké taun 1944 déning MGM, kang didhukung William Hanna lan Joseph Barbera lan diwènèhi jeneng Hanna-Barbera Enterprises.[1] Saiki, jeneng "Hanna-Barbera" mung dienggo dadi unit saka Warner Bros. Animation.[1]

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Perusahaan iki didegké déning MGM ing taun 1944.[2] Sawisé MGM nutup studio animasi taun 1957, Hanna lan Barbera mulai kerja dhéwé ing H-B Enterprises.[2] Keputusan kuwi digawé kanggo berspesialisasi ing tivi animasi.[2] Supaya éntuk modal kanggo kerja kanggo ngasilké kartun, Hanna-Barbera telah kerjabebarengan karo Screen Gems, unit saka Columbia Pictures.[2] Serial TV H-B kang pisanan yaiku The Ruff & Reddy Show.[2]

Nalika taun 1958, H-B suksès banget ing sérial The Huckleberry Hound Show, sing mèlu ing sèrial kuwi yaiku Huckleberry Hound lan Yogi Bear.[2] Sèrial iki tau éntuk hadiah saka Emmy Awards.[2] Perusahaan iki uga tau produksi sérial cekak Hey There, It's Yogi Bear! lan The Man Called Flintstone.[2] Ing taun 1967, perusahaan iki dituku déning Taft Broadcasting.[2] Perusahaan iki mproduksi sérial TV Scooby-Doo, Where Are You!.[2] Banjur nyusul Josie and the Pussycats (1970-72), The Funky Phantom (1971-72), Speed Buggy (1973-74), Clue Club (1976-78).[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (en)H-B(02 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k (en)H-B(02 Agustus 2011)