Hamit Altıntop

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Hamit Altıntop
Hamit Altintop crop.JPG
Informasi Pribadi
Jeneng jangkep Hamit Altıntop
Tanggal  lair 8 Desember 1982 (umur 32)
Papan  lair    Gelsenkirchen, Jerman Barat
Dhuwur 1.83 m (6 ft 0 in)
Posisi main Gelandang
Club information
Klub saiki Bayern Munich
Nomer 8
Klub remaja
1991–1992
1992–1997
1997–2000
Schwarz-Weiß Gelsenkirchen-Süd
TuS Rotthausen
Wattenscheid 09
Klub senior1
Taun Klub App (Gls)*
2000–2003
2003
2003–2007
2007–
Wattenscheid 09
Schalke 04 II
Schalke 04
Bayern Munich
075 (12)
001 0(0)
113 0(8)
034 0(5)   
Tim Nasional2
2004– Flag of Turkey.svg Turki 047 0(2)

1 Panampilan ing Klub senior lan gol
mung diitung ing liga domèstik waé and
correct as of 1 Juni 2009.
2 National team caps and goals correct
as of 7 Maret 2009.
* Panampilan (Gol)

Hamit Altintop (lair ing Gelsenkirchen, 8 Desember 1982; umur 32 taun) inggih menika pemain bal-balan saking negari Turki ingkang lairipun ing Jerman, nggadhahi dhuwur 183 cm.[1] Panjenenganipun kagungan sadherek kembar ingkang asmanipun Halil Altintop ingkang samenika main bal ing salah satunggalipun klub ing Jerman.[1] Hamit Altintop kalebet pemain bal didikanipun Schalke 04, tim kebanggaanipun masyarakat Gelsenkirchen. Saderengipun main ing Schalke ing taun 2003, Hamit main ing klub Schwarz-Weis Gelsenkirchen, TuS Rotthausen, lan Wattenscheid 09.[1][2]

Hamit Altintop sareng kaliyang sadherek kembaripun nate ndherek Schalke dados runner upBundeslia 2006/2007, nalika semanten "Royal Blues" namung kalih salisih kalih poin saking vfb Stuttgart.[1] Hamit Altintop ndherek klub raseksa Bundesliga Bayern Munich nalika musim panas taun 2007, kanthi status bebas transfer.[1] Panjenenganipun nglebetaken setunggal gol kanthi tendhangan bebas nalika debutipun wekdal mungsuh klub saking Brasil, Sao Paulo.[1] Wekdal kompetisi pra musim Liga Lokal, Hamit damel gol saking jarak 30 meter dhateng gawangipun Werder Bremen.[1] Nalika Bayern Munich saged nyingkiraken Manchester United ing Liga Champions taun 2009/2010, Hamit Altintop kapilih dados man of the match ing leg ingkang wiwitan.[1]

Hamit Altintop sampun pikantuk enem gelar juara sareng Bayer Munich, inggih menika juara liga (taun 2008 lan 2010), kalih Piala Jerman (taun 2008 lan 2010), Piala Super Jerman (2010), lan Piala Liga (2007). Nalika taksih ten Schalke, Altintop ugi nate maringi trofi Piala Liga 2005.[1]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (id)HAMIT ALTINTOP: 10 Fakta Menarik Pemain Baru Real Madrid Peraih FIFA Puskas Award] dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)
  2. ^ (id)[1]] dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

(id)[HAMIT ALTINTOP: 10 Fakta Menarik Pemain Baru Real Madrid Peraih FIFA Puskas Award

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Hamit Altıntop ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hamit_Altıntop&oldid=830835"