Hamad bin Isa al-Khalifah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Hamad bin Isa Al Khalifa
حمد بن عيسى آل خليفة
Hamad-Bin-Isa-Al-Khalifa.jpg
Raja Bahrain
Mréntah 6 Maret 1999–sapunika
Dipundhisiki Isa ibn Salman Al Khalifah
Yoga
Salman bin Hamad bin Isa Al Khalifa
Abdullah bin Hamad Al Khalifah
Khalifa bin Hamad Al Khalifah
Najla bint Hamad Al Khalifah
Nasser bin Hamad Al Khalifah
Khalid bin Hamad Al Khalifah
Noora bint Hamad Al Khalifah
Munira bint Hamad Al Khalifah
Hessa bint Hamad Al Khalifah
Sultan bin Hamad Al Khalifah
Reema bint Hamad Al Khalifah
Faisal bin Hamad Al Khalifah
Bapa Isa ibn Salman Al Khalifah
Ibu Hessa bint Salman Al Khalifa
Miyos 28 Desember 1948 (umur 65)
Riffa, Bahrain
Agami Islam Sunni

Hamad bin Isa Al Khalifa (basa Arab: حمد بن عيسى آل خليفة) (lair ing Riffa, 28 Desember 1948; umur 65 taun) iku Raja Bahrain (wiwit 14 Februari 2002), kang sadurungé njabat dadi Emir negara iku (wiwit 6 Maret 1999)[1].[2] Panjenengané iku pytra saka Isa bin Salman Al Khalifa, emir kang sadurungé.[2] Sawisé ngganti kalungguhan ramané, Raja King Hamad gawé pambaruan kang akèh ana ing babagan pulitik Karajan.[2] Panjenengané lan garwa, Syekha Sabika binti Ibrahim Al Khalifa, kagungan putra kang cacahe enem, Syekh Salman bin Hamad bin Isa Al Khalifa kang lair nalika tangga 21 Oktober 1969, Syekh Abdullah nalika tanggal 30 Juni 1975, Syekh Khalifa nalika tanggal 4 Juni 1977, lan Syekha Najla nalika tanggal 20 Mei 1981.[2] Anak bungsu raja, Pangeran Faisal bin Hamad Al Khalifah kang umuré 15 taun, mati ana ing sawijining kacilakan montor ing tanggal 13 Januari 2006.[2] Kanggo pendidikan menengahe, panjenengané sekolah ing Leys School ing Cambridge, Inggris, lan uga sekolah ing sekolah militèr Britania Raya (kalebu ing Sandhurst) lan Amérika Sarékat (kalebu Fort Leavenworth).[2] Nalika tanggal 16 Februari 1979 panjenengané pinaringan kanugrahan sesebutan Knight of the Order of Saint Michael and Saint George saka Britania Raya.[2] Nalika taun 2002 panjenengané nentang aksi militèr 'sepihak' déning Amérika Sarékat ing Irak.[2] Minaté marang Jaran Arab nyebabake panjenengané ngadegaké kandhang Amiri ing sasi Juni 1977 kang didaftaraké ing Organisasi Jaran Arab Donya nalika sasi September 1978.[2] Sang raja kagungan kepénginan kanggo ngestarèkaké aktivitas lan hobi ana ing olahraga kalebu golf, mancing, tenis, lan bal-balan.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Country Profiles Bahrain" The Arab Center for the Development of the Rule of Law and Integrity Retrieved 2010-12-01
  2. ^ a b c d e f g h i j (en)www.bahrainembassy.org


Deleng Uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Country Profiles Bahrain" The Arab Center for the Development of the Rule of Law and Integrity Retrieved 2010-12-01
  2. ^ a b c d e f g h i j (en)www.bahrainembassy.org

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Hamad bin Isa al-Khalifah
Lair: 28 Januari 1950
Gelar kabangsawanan
Sing mengku  sadurungé:
Isa bin Salman al-Khalifa
Emir Bahrain
1999 – 2002
Diganti déning:
Himself
sebagai Raja Bahrain
Sing mengku  sadurungé:
Himself
sebagai Emir Bahrain
Raja Bahrain
2002 – present
Isih njabat
Heir apparent:
Pangeran Salman bin Hamad bin Isa Al Khalifa