Halabja

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Halabja
—  Kutha  —
Halabja nalika mangsa panas
Nickname(s): Shehîdî Kurdistan ("Martyr of Kurdistan")
Negara Flag of Irak Iraq

Halabja (basa Arab: حلبجة ḥalabǧah, basa Kurdi: Helebce) iku sawijining kutha ing Irak, papané watara 240 km saka Bagdad, ibu kutha Irak. Halabja papané watara 14 km saka wewatesan Iran lan arupa lokasi wigati kanggo Gerakan Pambébasan Kurdistan. Nalika taun 1988 nalika Perang Iran-Irak dumadi, pasé tanggal 16 Maret, wadyabala Saddam Hussein mréntahaké serangan gas mawa wisa ing kutha iki. Diprakirakaké watara pérangan atus nganti 7.000 wong mati.

Pendhudhuk kutha iki akèh-akèhé asalé saka suku Kurdi. Pendhudhuké nalika taun 2006 diprakirakaké gunggungé 59.907 jiwa. [1]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [1]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Halabja&oldid=881935"