Haile Selassie

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Haile Selassie I
Selassie restored.jpg
Kaisar Ethiopia
Mréntah 2 November 1930 –
12 September 1974 (43 taun)
Koronasi 2 November 1930
Dipundhisiki Zewditu I
Dipunterasaken De Jure Amha Selassie I (dipunmakuthani ing pangasingan)
Pamimpin negara Etiopia
Dipundhisiki Zewditu I
Dipunterasaken Aman Andom (minangka Ketua Derg)
Garwa Permaisuri Menen
Yoga
Putri Romanework
Putri Tenagnework
Asfaw Wossen
Putri Zenebework
Putri Tsehai
Pangéran Makonnen
Pangéran Sahle Selassie
Nami jangkep
Ras Tafari Makonnen
Gelar lan jabatan
Conquering Lion of the Tribe of Judah, Lord of Lords, Raja Diraja Etiopia lan Elect of God
Wangsa Wangsa Salomo
Bapa Ras Makonnen Woldemikael Gudessa
Ibu Weyziro Yeshimebet Ali Abajifar
Miyos 23 Juli 1892
Ejersa Goro, Harar
Tilar donya 27 Agustus 1975 (umur 83)
Agami Ethiopian Orthodox Tewahedo Kristen

Haile Selassie I (Ge'ez: ኃይለ፡ ሥላሴ, "Kakiyatan Tritunggal";[1] lair ing Ejersa Goro, Harar, 23 Juli 1892 – tilar donya 27 Agustus 1975 kanthi umur83 taun), miyos minangka Tafari Makonnen, inggih punika kaisar Ethiopia wiwit taun 1930 dumugi taun 1974. Haile Selassie punika figur wigatos salebetipun sajarah Ethiopia lan Afrika.[2][3] Nalika gerakan Rastafari, ingkang kagungan mayuta-yuta penndhèrèk ing saindhenging donya, panjenenganipun dipun anggep minangka simbol religius inkarnasi Gusti.[4][5]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Gates, Henry Louis lan Appiah, Anthony. Africana: The Encyclopedia of the African and African American Experience. 1999, kaca 902.
  2. ^ Erlich, Haggai. The Cross and the River: Ethiopia, Egypt, and the Nile. 2002, page 192.
  3. ^ Murrell, Nathaniel Samuel and Spencer, William David and McFarlane, Adrian Anthony. Chanting Down Babylon: The Rastafari Reader. 1998, kaca 148.
  4. ^ The State Visit of Emperor Haile Selassie I
  5. ^ Haile Selassie laid to rest

Daftar pustaka[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Haile_Selassie&oldid=829820"