HIM Damsyik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
HIM Damsyik

HIM Damsyik
Lair Incik Muhammad Damsyik
14 Maret 1929
Cithakan:Bendera belanda Lampung, Hindia Belanda
Tilar donya 3 Februari 2012 (umur 82)
Flag of Indonesia.svg Depok, Indonesia
Jeneng liya HIM Damsyik
Pagawéyan Aktor
Penari
Taun aktif 1959 - 2012

Haji Incik Muhammad Damsyik (lair ing Teluk Betung, Lampung, 14 Maret 1929 – tilar donya ing Depok, 3 Februari 2012 kanthi umur82 taun), lan misuwur kanthi asma HIM Damsyik, inggih menika aktor senior Indonesia lan ugi dados penari.[1] Donya entertainment panci sampun mbalung sumsum (mendarah daging) tumrap HIM Damsyik.[1] Ngantos ing yuswanipun ingkang sampun sepuh, panjenenganipun taksih aktif.[1] Ananging ing sasi Januari 2012, panjenenganipun gerah sanget.[1] Panjenenganipun mlebet Griya sakit Cinere sasampunipun kondur syuting, ingkang salajengipun dipunpindhahaken dhateng Griya Sakit MMC Kuningan, Jakarta Kidul.[1] Punkasanipun panjenenganipun tilar donya tabuh 00.57 WNIK, Jumat 3 Februari 2012.[1] Panjenenganipun tilar donya ing tuswa 82 taun.[1]

Kiprahipun[sunting | sunting sumber]

HIM Damsyik sampun aktif dados bintang film wiwit taun 1959 ing film Bertamasya.[1] Panjenenganipun dipun ajak sutradara Wim Umboh kangge ndherek main ing film kasebat.[1] Saderengipun menika, Damsyik namung mbiyantu dados koreografer ing film kasebat.[1] Kiprahipun HIM Damsyik saya misuwur awit dados paraga antagonis Datuk Maringgih wonten ing film Siti Nurbaya (1992) ingkang nate dipungiyaraken ing TVRI.[1] Sesarengan kaliyan Novia Kolopaking (Siti Burbaya) lan Gusti Randa (Syamsul Bahri) ing film kasebat, HIM Damsyik sukses dados karakter juragan kejem kanthi nengsemaken.[1]

Wonten ing pagesangan salajengipun, HIM Damsyik asring dipuntimbali kanthi sesebatan Datuk Dansa.[2] Panjenenganipun aktif nari lan madhegaken Damsyik School of Dance.[1]


Filmografi[2][sunting | sunting sumber]

Sinetron[sunting | sunting sumber]

  • Siti Nurbaya
  • Wah... Cantiknya
  • Maha Kasih
  • Anakku Bukan Anakku

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m (id)HIM Damsyik dipunundhuh tanggal 22 Februari 2012
  2. ^ a b (id)HIM Damsyik dipunundhuh tanggal 23 Februari 2012

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=HIM_Damsyik&oldid=833458"