Gyeryongsan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gyeryongsan

Gunung Gyeryong
Hangeul 계룡산
Hanja 鷄龍山
Alih Aksara sing disampurnakaké Gyeryongsan
McCune–Reischauer Kyeryongsan
Gunung Gyeryong ing mangsa atis.

Gyeryongsan utawa Gunung Gyeryong (계룡산) yaiku gunung ing kabupaten Gyeryeong, propinsi Chungcheong Kidul, Korea Kidul.[1][2] Dhuwure Gyeryongsan 845 meter, ateges Gunung Naga lan Pitik amarga ana wewatuan kayata pitik ing duwur sirah naga.[1] Tumrap wong Korea, naga lan pitik yaiku kewan kang gawa kabekjan mula gunung iki ditekani wong kanggo dongasupaya kekarepane bisa dikabulake.[1] Gunung Gyeryong diubengi kuil-kuil Buddha kayata Donghaksa ing sisih wetan, Gapsa ing kulon, Sinwonsa ing barat daya lan Yonghwasa ing sisih tenggara.[1] Kuil kang paling akeh ditekani wong yaiku Gapsa lan Donghaksa.[1] Daerah iki duweni alas alami lan aliran-aliran kali kang bening.[1] Tanduran kang paling akeh yaiku wit tusam lan zelkova.[1] Skai pucuk kang luwih dhuwur Cheonghwangbong, ing dina kang cerah, pemandangan kutha Daejeon katon jelas.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
  1. ^ a b c d e f g h Kim, Joo-young (Autumn 2001). "Mt. Gyeryongsan ; A Magnet for Wish-seekers". Koreana 15. http://koreana.kf.or.kr/pdf_file/2001/2001_AUTUMN_E054.pdf.
  2. ^ (en) Gyeryongsan National Park, visitkorea. Diundhuh tanggal 2 Juni 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gyeryongsan&oldid=876306"