Guwa Lechuguilla

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ballroom Chandelier kang ana ing guwa Lechuguilla

Guwa Lechuguilla yaiku guwa watu kapur kang ana ing urutan ka-enem ing donya diukur saka dawané (130,24 mil (210 km)), uga pali jèro ing dharatan Amérika Sarékat (1.604 kaki (489 m)), Lechuguilla misuwur geologi kanggo, formasi bebaya, uga kahanan murni uga ana lawa guano.Guwa Lechuguilla kang akeh ngandut gipsum lan lirang lemon-kuning.Uga bisa ditemukake ing sajroning guwa speleothems bebaya ing sajroning guwa kanthi jéro 20 kaki (6 meter) gipsum chandelier, 20-kaki (6 meter) gipsum rambut lan jenggot, soda 15-kaki (4,6 meter) sedotan, lemon-kuning. Speleothems bebaya uga bisa ditumokake ing sakajroning weteng guwa. Jeneng guwa Lechuguilla yaiku jeneng saka tanduran Agave lechuguilla, kang ditemukake ing jerak kori tutuk guwa.Kahanan kang kapengkar dèning Taman Nasional Guwa Carlsbad, New Mexico.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Guwa_Lechuguilla&oldid=832577"