Guwa Chauvet

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lukisan Guwa Chauvet

Guwa Chauvet yaiku guwa arkéologis kang dumunung ing Lembah Ardeche, Prancis Kidul-Wétan.[1] Guwa iki ditemokake ing wulan Desember taun 1994 déning spéléologis (pangumbara guwa) telu cacahé kang jenengé Christian Hillaire, Eliette Brunel-Deschamps lan Jean-Marie Chauvet kang nemokaké lawang guwa ing ngisor lemah.[1][2] Jeneng guwa mau banjur diarani salah sijiné anggota penjelajah yaiku Jean-Marie Chauvet.[1] Guwa iki guwa kang paling gedhe ing wilayah mau lan wigati banget tumrap panalitèn arkéologi amarga dadi situs 300 lukisan, ukiran lan artefak balung kewan kayata beruang paleolitikum, jejak sikil lan sisa perapian manungsa prasejarah.[1]

Adhedhasar analisis étungan radio karbon, artefak-artefak balung mau asalé saka 30.000 SM.[1] Lukisan-lukisan kang ana ing guwa nggambaraké kéwan-kéwan kayata warak, singa, kucing alas gedhé dan mammoth.[1] Ana 34 gambar lukisan mammoth saka 22 diukir ing watu lan 13 dilukis ing lumahing gebyog.[1]

Salah siji bagéyan serambi diarani Panel Singa, kang ndarbèni gambar pirang-pirang hewan kang ngebaki lorong.[1] Lukisan-lukisan iki kira-kira dilukis antarane 25.000 SM-17.000 SM.[1] Kewan-kewan mau ing antarane singa gedhe kang cacahe 2 lan uga ana kang luwih cilik, sarta badak-badak.[1] Lukisan iki duweni bayangan, utamane ing bageyan dhuwur.[1] Ing ngisor singa ana jejak-jejak pigmen abang lan garis dasar kangngambarake rusa.[1] Kira-kira lukisan kang werna dasare abang luwih disik diciptakake.[1]

Koordinat: 44°21′00″N 4°29′24″E / 44.35°N 4.49°E / 44.35; 4.49

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Guwa Chauvet ing Wikimedia Commons.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m Adams, Laurie Schneider (2001). A History of Western Art. McGraw-Hill. ISBN 0-07-231717-5.
  2. ^ (en)The Chauvet Cave, experienceardeche. Diaksès tanggal 21 Mei 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Guwa_Chauvet&oldid=831612"