Gustave de Molinari

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gustave de Molinari
Miyos 3 Maret 1819
Liège, Krajan Manunggal Walanda
Tilar donya 28 Januari 1912 (umur 92)
Adinkerke, Belgia
Bidhang Ekonomi
Kaahlian "The Production of Security"

Gustave de Molinari (3 Maret 1819, Liège – 28 Januari 1912, Adinkerke) punika satunggiling ekonom ingkang miyos ing Belgia ingkang sesambetan kaliyan ekonom laissez-faire liberal Prancis kados déné Frédéric Bastiat lan Hippolyte Castille. Panjenenganipun mapan ing Paris, ing taun 1840, panjenenganipun mundhut bagéyan ing salebetipun "Ligue pour la Liberté des Échanges" (Free Trade League), animasi déning Frédéric Bastiat. Ing pesaréyan tilar donyanipun taun 1850, Bastiat dipun gambaraken Molinari minangka panerus karya-karyanipun. Taun 1849, mboten dangu sasampunipun révolusi taun sadèrèngipun, Molinari nerbitaken kalih karya: setunggal essai, "The Production of Security", lan setunggal buku, Les Soirées de la Rue Saint-Lazare, nggambaraken kados pundi satunggaling pasar ing kaadilan lan pangreksan saged nguntungaken nggantosaken negari.


Réferènsi lan cathetan[sunting | sunting sumber]

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]