Gunung Nébo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gunung Nébo dipuntingali saking wétan

Gunung Nebo (Basa Arab: جبل نيبو‎, Jabal Nibu. basa Ibrani: הַר נְבוֹ‎, Har Nevo; Basa Inggris: Mount Nebo) inggih menika satunggaling gunung ingkang dumunung ing Yordania, watawis 817 meter (2680 kaki) sanginggiling permukaan segara, ingkang kasebat ing Alkitab Ibrani utawi Prajanjèn Lawas ing Alkitab Kristen minangka papan ingkang nalika semanten Musa dipunidinaken kanggé mirsani Siti Prajanjèn, inggih menika wewengkon Kanaan, sadèrèngipun Musa tilar donya. Miturut bab pungkasan kitab ulangan, Musa minggah dhateng Gunung Nebo kangge mirsani wewengkon Israel: Lan Musa tindak saking dhataran Moab lan minggah Gunung Nebo, pucuking Gunung Pisga.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Nébo&oldid=863798"