Gunung ès

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sawijining (pucuking) gunung ès

Gunung ès (Walanda: ijsberg; Inggris: iceberg) iku sawijining bongkahan es gedhé sing ngambang ing segara ucul. Déné densitas ès (920 kg/m3) luwih cilik tinimbang banyu sagara (1025 kg/m3), mula kurang luwih 90% volume gunung ès papané ana sangisoring banyu. Mulané ing basa Eropah contoné ing basa Inggris utawa basa Walanda ada ukara tip of the iceberg utawa top van de ijsberg sing tegesé "pucaké gunung ès", kanggo nandhakaké yèn sawijining masalah iku namung katon sithik waé.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_ès&oldid=815838"