Gugelhupf

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gugelhupf

Gugelhupf utawa kang aran Kugelhupf iku panganan khas Jerman kang asale saka Bayern, Austria, Swiss lan Alsatia.[1] Ing Amerika Serikat, jajanan iki diarani Bundt Cake. Gugelhupf diisi karo lapisan adonan kismis lan badam. Ing sajian istimewa ing Amerika uga diarani Bundt Pan.[1] Bundt Pan iku jajanan kang kondhang ing Amerika Serikat lan diripta muturut resep Jerman ing taun 1950 dening David Dahlquist saka parusahaan Nordic Ware. Ing pisanan diarani Bund Pan, banjur David nambahi aksara "t" ing pungkasan tembung dadi Bundt Pan minangka merek prodhuke.[1] Bundt Pan kondhang nganti tekan taun 1966 nalika salah siji pemenang saka Kontes Pillsbury Bake-Off nggunakake Bundt Pan kanggo menu juaranya.[1] Saiki, luwih saka 1 yuta Bund Pan didol saben taun ing Amerika Serikat.[1]

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gugelhupf&oldid=855597"