Gua Optymistychna

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gua Optymistychna
Panggon near Ukrainian village of Korolivka, Borschiv Raion, Ternopil Oblast
Dawa 230 km
Ditemokaké 1966
Géologi gypsum

Gua Optymistychna (basa Ukraina: Оптимістична; artiné "optimis") iku salah sijiné guwa paling dawa kang dumunung ana ing gipsum cerak desa Korolivka, Borschiv Raion, Ternopil Oblast. Guwa Optymistychna ing taun 2005, ndhuweni dawa 230 km saka lorong-lorong ing sajroning lambung guwam lan didadekake guwa paling gedhe ing tlatah Eurasia sakubengé. Miturut sumber liyané guwa iki kacatet ndhuweni dawa kurang luwih 133 mil (214 kilometer) uga digolongake guwa paling dawa ing donya sawisé Guwa Mammoth, Guwa Jewel lan Guwa Gipsum kang misuwur paling dawa ing donya.

Gua kang dumunung ana ing tlatah pesagi kanthi lapisan gipsum tersier ndhuweni ndhuwur lan kandel kurang luwih wantara 20 meter. Bagean-bagean gua kang ana ing jéro asring ana lumpuré karana kahanan gua kang pendek uga gua Optymistychna kapengkar dèning wujud-wujud jaringan kang padet ing saben tingkatan.Gua Optymistychna uga misuwur kanthi parapan/jeneng "gua labirin" karana ndhuweni bagean kang padet lan pendek ing sajroning awak guwa'

Gua kang ditemukake dèning speleologists saka Lviv Speleological klub "Cyclope" ing taun 1966 kang ndhuweni catetan uga ngelakoni studi ing 40 taun ngamati lan opservasi .Gua kang ana ing Ozernaya kagolong nomer sewelas ing donya digolongake saka dawa gua yaiku 75 mil (122 kilometer),sak wetara kapengkar loro gua kang durung bisa dihubungake ing gua utawa (Gua Optymistychna) .Ing taun 2008 Gua Optymistychna uga menangake juwara khusus ing kategori Keajaiban Alam Ukraina.


Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gua_Optymistychna&oldid=832648"