Gregory Pincus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gregory Goodwin Pincus
El Dr. Gregory Pincus, Sir John Hammond, lan Dr. Min Chueh Chang
El Dr. Gregory Pincus, Sir John Hammond, lan Dr. Min Chueh Chang
Miyos 09 April 1903
Woodbine, New Jersey, USA
Tilar donya 22 Agustus 1967 (umur 64)
Boston, Massachusetts, USA
Dalem Northborough, Massachusetts, USA
Warga negara American
Bidhang Biology
Lembaga Harvard University
Worcester Foundation for Experimental Biology
Lulusan saking Cornell University
Harvard University
Kaahlian Combined oral contraceptive pill

Dr. Gregory Pincus (lair 9 April 1903, seda 22 Agustus 1967) inggih menika ahli biologi saking Amerika Serikat ingkang wiwit damel pil kontrasepsi.[1] Pil menika nggadhahi fungsi ingkang awrat minangka panyegah mbobot tumraping tiyang estri. [1] Tiyang ingkang mbiyantu kerjanipun Pincus saengga saged damel pil kontrasepsi inggih menika Margaret Sanger, Dr. Min-Chueh Chang, lan Dr. John Rock. [2] Biolog saking Amerika menika nggadhahi peran ingkang awrat awit sampun nemokaken pil kontrasepsi. [2] Awit pil menika nggadhahi manfaat ngendalikaken perkembangan penduduk donya ingkang saya dangu saya kathah. [2]

Lair lan Sekolahipun[sunting | sunting sumber]

Gregory Goodwin Pincus lair ing Woodbine, New Jersey saking kulawarga ingkang nganut agami Yahudi. Panjenenganipun lulus kuliah ing Universitas Cornell ing taun 1924. Pincus nglajengaken kuliah ing Universitas Harvard, [1] lan pikantuk gelar doktor. [2] Taun 1927 ngantos 1930, panjenenganipun dhateng Universitas Cambridge ing Inggris. [1] Pincus sampun nate ndherek panaliten ing pinten-pinten lembaga, kalebet ing Harvard lan Cambridge. [1] Pincus ugi dados mahaguru ing Clark. [1] Taun 1944, panjenenganipun mbiyantu Worcester Foundation kagem panaliten biologi, lan ugi nate dados pimpinan laboratorium. [1] Panjenenganipun sampun nyerat langkung saking 250 kertas kerja ilmiah lan buku The Eggs of Mammals, buku Conquest of Fertility, taun 1965. [2]

Tilar Donya[sunting | sunting sumber]

Panjenenenganipun tilar donya ing taun 1967 nalika yuswanipun 64 tau ing Boston.[1][2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h "Dr. Pincus, Developer of Birth-Control Pill, Dies", New York Times, August 23, 1967. diaksès tanggal 2007-07-21. "Dr. Gregory Goodwin Pincus, one of the three "fathers" of the birth-control pill, died here tonight at Peter Bent Brigham Hospital of myeloid metaplasia, a rare blood disease. He was 64 years old and lived in Northboro." 
  2. ^ a b c d e f (id)[Michael H. Hart. 1978. Seratus Tokoh yang Paling Berpengaruh dalam Sejarah. Jakarta: Dunia Pustaka Jaya]


Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

(en) [http://www.flanderstoday.eu/content/little-pill-could The composition nowadays and the real discoverer]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gregory_Pincus&oldid=830856"