Green Day

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Green Day

Billie Joe Armstrong sang vokalis Green Day
Latar wuri
Asal Berkeley, CA, Amerika Serikat
Génré Punk rock
Pop punk
Rock alternatif
Taun aktif 1987 – sekarang
Label Reprise / Warner Bros / Lookout
Magepokan karo The Lookouts
Pinhead Gunpowder
The Frustrators
The Network
Foxboro Hot Tubs
Situs wèb www.greenday.com
Anggota saiki
Billie Joe Armstrong
Mike Dirnt
Tre Cool
Tilas anggota
John Kiffmeyer

Green Day yakuwi kelompok musik bergenre punk rock kang asale saka California, Amerika Serikat dianggotani dening Billie Joe Armstrong (penyanyi utama, gitaris), Mike Dirnt (basis, penyanyi pendukung), lan Tré Cool (pemain drum, penyanyi pendukung).[1], serta Al Sobrante kang ndisiki metu ning grup musik iki.[1] Grup musik iki anduweni album American Idiot iku wus menangaké penghargaan-penghargaan, kayata MTV Video Music Awards, Nickelodeon Kids' Choice Awards lan wus ping telu menangaké Grammy Awards, kayata ning katrgori Best Alternative Album liwat albumé kang jejudul Dookie kang dirilis ning taun 1994, Best Rock Album kanggo albumé kang jejudul American Idiot taun kang dirilis ning taun 2004 lan Record of the Year kanggo album kang judulé Boulevard of Broken Dreams.[1]


Grup kang dibentuk ning taun 1989 iku diitung wus bisa ngedol luwih saka 24.2 yuta album ning Amerika Serikat lan luwih saka 60 yuta album ning sakabehing daerah ning dunya.[1] Karo pangalaman lan prestasiné kuwi, Green Day dianggep wus nguripaké maneh semangat anggoné para musisi rock bengenre punk ning kabeh daerah ning dunya.[1]


Taun 2010, Green Day ngrilis CD lan DVD kang diwenehi judul AWESOME AS FUCK iki bakal dirilis ning tanggal [[15 Maret[[ taun 2011.[2] Billie Joe Amrstrong, menehi ngarti menawa CD iki bakal dijukut saka live green day ning saluruh daerah ning dunya sawuwené tur 21st CENTURY BREAKDOWN.[2] Lan DVDné bakal dijukut gambaré nalika tampil ning Tokyo.[2] Kanggo pressale Green Day nggandheng Amazon (situs penjualan online), lan dibandrol ning rega US$ 20.[2]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (id)biografi green day dipununduh tanggal 11 Juli 2011
  2. ^ a b c d (id)berita green day dipununduh tanggal 11 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Green_Day&oldid=870681"