Graaf van den Bosch

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Graaf van den Bosch

Graaf Johannes van den Bosch (Herwijne, 1 Februari 1780Den Haag, 28 Januari 1844) iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda sing kaping 43. Dhèwèké maréntah antara taun 18301834.

Johannes graaf van den Bosch mrintah antara taun 18301834. Ing mangsa pamaréntahané Tadur Peksa (Cultuurstelsel) wiwit diréalisasi, sebab sadurungé mung arupa konsèp sing digawé kanggo nambah kas pamaréntah kolonial lan negara indhuk Walanda sing kentèkan dana amarga paprangan ing Eropah lan ing dhaérah koloni (utamané ing Jawa lan Pulo Sumatra).

Didhisiki déning:
L.P.J. Burggraaf du Bus de Gisignies
Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda
1830-1834
Diganti déning:
J.C. Baud


Uga delengen[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.