Gouda

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gemeente Gouda
Flag of Gouda.png Wapen-gouda.gif
Gendéra Gouda Lambang Gouda

LocatieGouda.png

Gouda ing Walanda

Katrangan cekak
Provinsi: Zuid-Holland
Jembar: 18,1 km²
Pedunung: 70.959 (1 November 2007)
Situs wèb resmi: http://www.Gouda.nl
Pulitik
Burgemeester (Walikutha): Wim Cornelis

Gouda iku sawijining gemeente ing provinsi Zuid-Holland utawa Holland Kidul, Walanda. Gouda iki misuwur déning kéjuné sing diarani Goudse kaas ing basa Walanda. Banjur ing kutha iki uga diprodhuksi lilin, pipa saha sawijining panganan Walanda sing diarani stroopwafel.

Saliyané iku ing Gouda saben dina Slasa kapindho ing sasi Desember ana prastawa kaarsjesavond utawa "wengi lilin". Ing dina wengi iku listrik sakutha dipatèni lan dienggo lilin. Banjur walikuthané macakaké tèks saka Injil Lukas. Banjur wit Cemara Natal diuripaké cahyané, sawisé listrik diuripaké manèh lan wong-wong padha mangan sop ercis.

Cemara Natalé saben taun disumbang déning kutha kembar Kongsberg ing Norwegia.

Latar wuri[sunting | sunting sumber]

Provinsi Holland Kidul sing papané ana ing kuloné Walanda iku salah sijining saka 12 provinsi Walanda lan sing cacahé pedunungé gedhé dhéwé. Provinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 86 gemeente. Ing Walanda gemeente iku pérangan administratif sangisoring provinsi. Dadi provinsi iku antara negara lan gemeente.

Jaman mbiyèn kabèh panggonan iku uga gemeente ing Walanda. Saka désa cilik nganti ibu kutha. Nanging saiki wis ora mengkono manèh. Akèh panggonan sing digabung dadi siji supaya olèh gemeente sing ukurané sedheng.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


 
Gemeente ing provinsi Holland Kidul (Zuid-Holland)
Gendéra provinsi Zuid-Holland

Alblasserdam · Albrandswaard · Alkemade · Alphen aan den Rijn · Barendrecht · Bergambacht · Bernisse · Binnenmaas · Bodegraven · Boskoop · Brielle · Capelle aan den IJssel · Cromstrijen · Delft · Den Haag · Dirksland · Dordrecht · Giessenlanden · Goedereede · Gorinchem · Gouda · Graafstroom · Hardinxveld-Giessendam · Hellevoetsluis · Hendrik-Ido-Ambacht · Hillegom · Jacobswoude · Katwijk · Korendijk · Krimpen aan den IJssel · Lansingerland · Leerdam · Leiden · Leiderdorp · Leidschendam-Voorburg · Liesveld · Lisse · Maassluis · Middelharnis · Midden-Delfland · Moordrecht · Nederlek · Nieuw-Lekkerland · Nieuwerkerk aan den IJssel · Nieuwkoop · Noordwijk · Noordwijkerhout · Oegstgeest · Oostflakkee · Oud-Beijerland · Ouderkerk · Papendrecht · Pijnacker-Nootdorp · Reeuwijk · Ridderkerk · Rijnwoude · Rijswijk · Rotterdam · Rozenburg · Schiedam · Schoonhoven · Sliedrecht · Spijkenisse · Strijen · Teylingen · Vlaardingen · Vlist · Voorschoten · Waddinxveen · Wassenaar · Westland · Westvoorne · Zederik · Zevenhuizen-Moerkapelle · Zoetermeer · Zoeterwoude · Zwijndrecht

Walanda | Daftar provinsi Walanda | Daftar Kutha Walanda
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gouda&oldid=814003"