Gorèng

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar panganan sing lagi digorèng

Gorèng utawa luwih trep nggorèng iku prosès masak panganan nganggo gajih utawa lenga panas (160-190 °C). Amerga dimasak mawa suhu panas banget, panganan sing digorèng dadi nduwé kulit garing lan panganan bisa cepet mateng.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gorèng&oldid=866328"