Gola Gong

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gola Gong


Gola Gong yaiku jeneng pena saka Heri Hendrayana.[1]

Lair[sunting | sunting sumber]

Gola Gong lair ing Purwakarta, tanggal 15 Agustus 1963.[2]

Kulawarga[sunting | sunting sumber]

Garwa:Asih Purwaningtyas Hasanah (Tias Tatanka) Anak:Kaka, Bela, Abi, Jordi. Wong Tuwa:Haris Sumantapura (bapak) lan Atisah (ibu).[1]

Pendhidhikan[sunting | sunting sumber]

Gola Gong nate kuliyah ing FASA UNPAD Bandung.[2]

Karier[sunting | sunting sumber]

  • wartawan tabloid Warta Pramuka(1990-1995) lan tabloid Karina (1994-1995)
  • reporter Freelance
  • penulis skenario, ing antarane nulis skenario komedi situasi Keluarga Van Danoe ing RCTI (1993) lan Pondok Indah II di Anteve
  • Taun 1995 Gola Gong lan INDOSIAR nggawe kuis Terserah Anda lan sinetron Remaja 5
  • Taun 1996 dheweke metu saka RCTI lan nggarap opera sabun Dua Sisi Mata Uang, (Agustus 2000), komedi situasi Ikhlas (Ramadhan 1997), Papa (Lebaran 2000), komedi superhero Sang Prabu (1999), mega sinetron Tauke Tembakau (tayang 2001), drama misteri Maharani , Pe-De dot kom, lan program spesial Tanah Air.[2]

Karya[sunting | sunting sumber]

Novel kang didadekake sinetron dening PT.Indika Entertainment:[sunting | sunting sumber]

  • Petualangan si Roy
  • Mata Elang
  • Aku Seorang Kapiten

Sinetron kang dijupuk saka novel trilogi Islamine:[sunting | sunting sumber]

  • Pada-Mu Aku Bersimpuh ditayangke ing wulan Ramadhan 2001 ing RCTI OKE
  • Al Bahri Aku Datang dari Lautan.[2]

Puisi[sunting | sunting sumber]

Puisi-puisine nate metu ing majalah HAI, Republika, Suara Muhammadiyah, tabloid Hikmah, Mitra Desa Bandung, lan Harian Banten. Antologi puisine karo Toto ST Radik dikumpulake jroning Jejak Tiga, Ode Kampung,lan Bebegig, sarta melu jroning Antologi Puisi Indonesia 1997 versi Komunitas Sastra Indonesia.[2]

Gola Gong


Gola Gong yaiku jeneng pena saka Heri Hendrayana.[1] Gola Gong sawijining novelis kang kawentar kanthi karyane yaiku Balada si Roy kang dimuat dening Majalah Hai nalika taun 90an. Sakliyane iku, dheweke uga kang nduweni Rumah Dunia kang ana ing Serang.[3]

Lair[sunting | sunting sumber]

Gola Gong lair ing Purwakarta, tanggal 15 Agustus 1963.[2]

Kulawarga[sunting | sunting sumber]

Gola Gong nikah tanggal 29 September 1996.[4] Garwa:Asih Purwaningtyas Hasanah (Tias Tatanka) Anak:Kaka, Bela, Abi, Jordi. Wong Tuwa:Haris Sumantapura (bapak) lan Atisah (ibu).[1]

Pendhidhikan[sunting | sunting sumber]

Gola Gong nate kuliyah ing FASA UNPAD Bandung.[2]

Karier[sunting | sunting sumber]

  • wartawan tabloid Warta Pramuka(1990-1995) lan tabloid Karina (1994-1995)
  • reporter Freelance
  • penulis skenario, ing antarane nulis skenario komedi situasi Keluarga Van Danoe ing RCTI (1993) lan Pondok Indah II di Anteve
  • Taun 1995 Gola Gong lan INDOSIAR nggawe kuis Terserah Anda lan sinetron Remaja 5
  • Taun 1996 dheweke metu saka RCTI lan nggarap opera sabun Dua Sisi Mata Uang, (Agustus 2000), komedi situasi Ikhlas (Ramadhan 1997), Papa (Lebaran 2000), komedi superhero Sang Prabu (1999), mega sinetron Tauke Tembakau (tayang 2001), drama misteri Maharani , Pe-De dot kom, lan program spesial Tanah Air.[2]

Karya[sunting | sunting sumber]

Novel kang didadekake sinetron dening PT.Indika Entertainment:[sunting | sunting sumber]

  • Petualangan si Roy
  • Mata Elang
  • Aku Seorang Kapiten.[2]

=Novel[sunting | sunting sumber]

  • Balada Si Roy
  • Menggenggam Dunia Buku Hatiku
  • Tembang Kampung Halaman
  • Senja di Selat Sunda
  • Kupu-kupu Pelangi.[5]


Sinetron kang dijupuk saka novel trilogi Islamine:[sunting | sunting sumber]

  • Pada-Mu Aku Bersimpuh ditayangke ing wulan Ramadhan 2001 ing RCTI OKE
  • Al Bahri Aku Datang dari Lautan.[2]

Puisi[sunting | sunting sumber]

Puisi-puisine nate metu ing majalah HAI, Republika, Suara Muhammadiyah, tabloid Hikmah, Mitra Desa Bandung, lan Harian Banten. Antologi puisine karo Toto ST Radik dikumpulake jroning Jejak Tiga, Ode Kampung,lan Bebegig, sarta melu jroning Antologi Puisi Indonesia 1997 versi Komunitas Sastra Indonesia.[2]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (id)[1] Gola Gong (diaksés tanggal 5 Oktober 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k (id)[2] Gola Gong (diaksés tanggal 5 Oktober 2011)
  3. ^ (id)[3] Gola Gong (diaksés tanggal 5 Oktober 2011)
  4. ^ (id)[4] Gola Gong (diaksés tanggal 5 Oktober 2011)
  5. ^ (id)[5] Gola Gong (diaksés tanggal 5 Oktober 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gola_Gong&oldid=832902"