Glukosa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Model pengisi ruang molekul glukosa

Glukosa, sawijining gula monosakarida, yaiku salah sawijining karbohidrat wigati kang digunakaké minangka sumber kéwan lan tetanduran.[1] Glukosa yaiku salah sawijining kasil utama fotosintesis lan respirasi wiwitan. Glukosa (C6H12O6) yaiku heksosa-monosakarida kang ngandhut enem atom karbon.[1] Glukosa kuwi aldehida kang ngandhut CHO lan dadi sumber tenaga ing endi-endi sajroning biologi.[1] Glukosa bisa dibentuk saka formaldehida ing kahanan abiotik, saéngga bakal gampang sumadya kanggo sistem biokimia primitif.[1] Glukosa yaiku gula utama kang digawé awak. Awak nggawé glukosa saka protein, lemak, lan utamané saka karbohidrat.[2] Glukosa diteraké menyang saben sèl lumantar iliné getih.[2] Nanging , sèl-sèl kuwi ora bisa nggunakaké glukosa tanpa pambiyantu insulin.[2] Glukosa uga diarani dekstrosa.[2]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (id)Glukosa(diundhuh 23 januari 2013)
  2. ^ a b c d (id)Arti Glukosa(diundhuh 23 Januari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Glukosa&oldid=836222"