Gili Meno

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gili Meno
Dano ingkang saged ngasilaken uyah

Gili Meno inggih punika pulo alit wonten ing pesisir lor-kulon Pulo Lombok, Indonésia. Gili Meno punika salah satunggaling Gili ingkang misuwur saking tiga Gili wonten ing Lombok (Gili Trawangan kaliyan Gili Air). Tembung Gili tegesipun pulo alit. Tembung Gili punika namung dipunsebataken dening masyarakat Sasak, amargi tembung punika kalebet basa lokal Suku Sasak. Gili Meno anggdhahi populasi kirang langkung 400, pusatipun wonten tengahing pulo. Pendapatan utama saking sektor pariwisata, kebon klapa, sarta perikanan. Wonten ing sisih kilenipun pulo, wonten dano alit ingkang saged ngasilaken uyah menawi musim ketiga. Sawetara taun kapengker, ugi wonten ingkang budidaya ''rumput laut'', terumbu karang dumunung ing lor pulo.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gili_Meno&oldid=834711"