Georgios II saking Yunani

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
George II
Nata Hellenia
Pamaréntahan 27 September 1922 – 25 Maret 1924, lajeng 3 November 1935 – 1 April 1947
Didhisiki Constantine I
Républik
Pangganti Républik
Paul
Garwa Elisabeth saking Romania
House House of Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg
Bapa Constantine I saking Yunani
Ibu Sophia saking Prussia
Miyos 20 Juli 1890
Tatoi Palace, Yunani
Tilar donya 01 April 1947 (umur 56)
Atena, Yunani
ing Royal Cemetery, Tatoi Palace, Yunani
Tapak asma
Agami Greek Orthodox

Georgios II, Nata Hellenia (Basa Yunani: Γεώργιος Β' Βασιλεύς των Ελλήνων; 20 Juli 18901 April 1947) punika nata Yunani ingkang mréntah nalika periode 1922-1924 sarta 1935-1947. Panjenenganipun minggah tahta nggantosaken bapanipun tanggal 27 September 1922 lan mundur amargi panyuwunan Dewan Nasional nalika akir taun 1923 lan ngasingaken dhiri dhumateng Rumania. Panjenenganipun sacara resmi dipuncopot saking tahta nalika Républik Hellenik Kaping Kalih dipunproklamasikakenn tanggal 25 Maret 1924. Nalika tanggal 3 November 1935 panjenenganipun minggah tahta malih sasampunipun kudeta militèr ndhawahaken rézim républik.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]