Georges Bataille

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Filsafat Kilèn
Filsafat abad kaping 20
GeorgesBataille.jpg

Jeneng

Georges Bataille

Lair

{{{birth}}}

Aliran/tradisi

Filsafat Kontinental

Mènèhi pengaruh marang

Hegel · Marx · Nietzsche
Freud  · Alexandre Kojève  · Émile Durkheim · Marquis de Sade  · Lev Shestov

Kena pengaruh saka

Michel Foucault · Jacques Derrida · Maurice Blanchot  · Jean Baudrillard · Michel Onfray

Georges Bataille miyos ing Billion, Prancis, nalika warsa 1897.[1] Ramanipun dados wuta paningalipun saderengipun Bataille miyos lan lumpuh sepalih saderengipun Georges Bataille genep tigang warsa yuswanipun.[1] Wonten ing cuplikan-cuplikan autobiografinipun, Georges Bataille ngeklaim menapa ingkang dipunraosaken ramanipun sababipun inggih menika amargi penyakit sifilis.[1] Georges Bataille ngakeni bilih pengalaman nalika alitipun ingkang kados menika ingkang diangge wonten ing karya fiksinipun.[1]

Babagan kangerian ingkang asring medal ing karya fiksi Bataille dipunpengaruhi prastawa tilar donya ramanipun.[1] Karyanipun Georges Bataille, ingkang fiksi utawi ilmiah asring nggadhahi inti crita ing babagan kangerian lan kecabulan.[1] Salah satunggalipun conto, wonten ing buku karya Bataille ingkang irah-irahanipun Eroticsm, Georges Bataille nengenaken kados pundi erotis menika kanthi jlentreh lan kalebet penyerangan dhumateng dhiri pribadi ingkang murni.[1][2] Amargi menika, miturut cara ingkang boten sadar wonten gegayutanipun kaliyan tilar donya ramanipun.[1] Wonten ugi ing karya sanesipun Tears of Eros, Georges Bataille nggadhahi pamanggih bilih adhedhasar sajarah, seni tansah wonten gegayutanipun kaliyan kangerian.[1] Amargi menika, seni tansah dipunwiwiti saking gua-gua, kados ingkang dipunpanggihi ing Lascaux, Prancis.[1]


Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j John Lechte. 2001. 50 Filsuf Kontemporer: Dari Strukturalisme sampai Postmodernitas. Yogyakarta: Kanisius. Hlm. 154-161.
  2. ^ Georges Bataille. 1988. The Accursed Share Vol. I. New York: Zone Books.

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Georges_Bataille&oldid=832379"