Geni abadi Mrapèn

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Geni abadi Mrapèn
Watu bobot

Geni abadi Mrapèn iku sawijining komplèks sing dumunung ing désa Manggarmas, kecamatan Godhong, Kabupatèn Grobogan, Jawa Tengah. Kawasan iki dumunung ing pinggir dalan gedhé Purwadadi - Semarang, let-é watara 26 km saka kutha Purwadadi. Komplèks geni abadi Mrapèn minangka fénomena geologi alam arupa metuné geni saka jero lemah.

Akèh prastawa gedhé sing jupuk geniné saka komplèks geni abadi Mrapèn minangka sumber oboré, upamané pésta olahraga internasional Ganefo I tanggal 1 November 1963. Api abadi saka Mrapèn uga dipigunakaké kanggo nyumet obor Pekan Olahraga Nasional (PON) wiwit PON X taun 1981, POR PWI taun 1983 lan HAORNAS. Geni abadi saka Mrapèn uga dipigunakaké kanggo obor upacara ing dina riyaya Waisak[1].

Saliyané geni abadi, ing komplèk kasebut uga ana sendhang sing banyuné katon kaya mulak-malik, sing miturut kabar bisa kanggo ngobati lelara kulit (Sendhang Dudha), sarta siji watu bobot.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Geni_abadi_Mrapèn&oldid=852736"