Gendéra Polandia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
FIAV 111000.svg Gendéra Polandia
Rasio 5:8
FIAV 000110.svg Gendéra Dagang lan Dines ing sagara
Rasio 5:8

Wiwit awal abad kaping-13, Elang Putih iku wis dadi Lambang Polandia. Elang Putih ana ing tamèng abang iki dadi warna dhasar gendéra negara.

Warna putih sing ana ing dhuwur nglambangaké étika lan kasucèn, kamangka werna abang iku nglambangaké korban sing kudu diprihaké nalika Polandia berjuang marang kamardikan.

Gendéra sing digunakaké ing swasana resmi ana lambangé ing tengah.

Gendéra iki resmi dienggo wiwit tanggal 11 Agustus 1918 lan sawisé Perang Donya II wiwit 20 Maret 1956.

Wiwit taun 2004, tanggal 2 Mei ditetepaké dadi Dina Gendéra.

Gendéra Dines[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gendéra_Polandia&oldid=807482"