Gendéra Kolombia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gendéra Kolombia
Flag of Colombia.svg
Informasi Umum
Jeneng negara Republik Kolombia
Sesebutan Nasional Triwerna (National tricolor)
Proporsi 9:14
Dianggo wiwit November 26, 1861
Desain Werna kuning, biru lan abang awujud hirisontal 50% werna kuning, lan 50% werna biru lan abang
Dirancang Francisco de Miranda
Dianggo 111111
Penggango National

Gendéra Kolombia dijupuk ing tanggal 26 November 1861. Gendéra Kolombia arupa gendra triwerna horisontal: 2/4 kuning, 1/4 biru, lan 1/4 abang. Gendéra Kolombia memper karo Ekuador lanVenezuela, kang uga kagolong dadi mantan anggota saka Kolombia Raya. Desain gendéra digawe/dirancang dèning panjenengané Francisco de Miranda.

Werna kang resmi durung dipigunakake dèning hukum, banjur diwajibake nganggo kaya mengkene:

Prawujudan Kuning Biru Merah
Pantone 116 287 186
RGB 252-209-22 0-56-147 206-17-38
CMYK C0-M17.1-Y91.3-K0 C100-M61.9-Y0-K42.4 C0-M91.7-Y81.6-K19.2
HEX #FCD116 #003893 #CE1126

Pralambang werna ing jaman sakiki:

  •    Kuning: Ngelambangake wujud emas kang ditemukake ing negara Kolombia.
  •    Biru: Ngelambangake lan makili segara (laut) kang ana ing sakubenge Kolombia.
  •    Abang: Makili getih kang dikorbanake ing battegraounds dèning pahlawan kang ngrebutake kabebasan Kolombia.


FIAV 111010.svg Rasio Gendéra: 2:3
FIAV 000100.svg Rasio Gendéra: 2:3
FIAV 000001.svg Rasio Gendéra: 2:3

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Galeri[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Gendéra Kolombia ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gendéra_Kolombia&oldid=831450"