Gendéra Groningen (provinsi)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gendéra Groningen

Gendéra Groningen digunakake ing taun 1950, lan didasarake kanthi lambang-lambang Kutha Groningen lan Ommelanden.

Gendéra Ommelanden
Gendéra kutta Groningen

Werna abang, putih lan biru kanthi asal saka lambang Ommelanden, putih lan ijo saka lambang kutha. Werna kutha yaiku bagean tengah gendéra kang ngandut arti tlatah kutha kang dumunung ana ing kutha ing tengah provinsi.

Desain[sunting | sunting sumber]

Rasio gendéra 2:3, wangunkayata ġendéra Walanda. Salib putih ndhuweni jembar 1/3 saka dhuwur gendéra lan salib ijo 1/9 dhuwur gendéra. Werna dijelasake kangkagunan kanggo werna Pantone 032U (abang), 300U (biru) lan 355U (ijo)

Proposal 1
Proposal 2
Proposal 3