Gendéra Ghana

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gendéra Ghana
Flag of Ghana.svg
Informasi Umum
Jeneng negara [[Ghana]]
Proporsi 2:3
Dianggo wiwit 1957 (readopted 1966)
Desain Triwerna horinsontal werna abang, emas lan ijo kanthi wangun bintang werna ireng kang ana ing tengah
Dirancang Theodosia Okoh
Dianggo 111010
Penggango National

Gendéra Ghana dikenalake kapisaning tanggal 1957. nggantkake wujud endéra kang ana gsris letak ing tengah wiwit taun 1964 kanthi 1966[1]. Gendéra kang digawe dèning panjenengané Theodosia Okoh nganthi saka Gendéra Britania Raya sakwisé mangsa kamardhikan ing taun 1957. Werna-werna kang digunakake yaiku werna gerakan Pan-Afrika lan wujud bangun kayata Gendéra Hongaria[2]. Werna abang nyimbolake kamardhikan, emas nyimbolake tambang utama, lan werna ijo ngelambangake alas (wana).

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Union of African States at Flags of the World
  2. ^ Crampton, William George (1993). "Marcus Garvey and the Rasta colours". Report of the 13th International Congress of Vexillology, Melbourne, 1989. Flag Society of Australia. pp. 169–180. ISBN 0-646-14343-3.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gendéra_Ghana&oldid=871198"