Gendéra Federasi Mikronesia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
FIAV 110110.svg Rasio bendera: 10:19
Rancangan dimupangatake ing bangsa biyen lan sakiki ora migunani Gendéra Teritori Pawakilan Kapulon Pasifik; digunakake dèning FM 1965 - 1978
Rancangan dimupangatake ing bangsa biyen lan sakiki ora migunani Gendéra Pasarikatan Bangsa-Bangsa digunakake ing FM wiwit taun 1947 - 1965
Rancangan dimupangatake ing bangsa biyen lan sakiki ora migunani Gendéra Amérika Sarékat wiwit digunakake ing taun 1944 - 1986

Gendéra Federasi Mikronesia (FM) disarujuki wiwit tanggal 10 November 1979. Werna biru nandakake Samudra Pasifik, sakuntara papat bintang kang amakili pulo-pulo ing sakjroning federasi yaiku : Chuuk, Pohnpei, Kosrae lan Yap.

Rancangan sajinis kalian enem bintang kang digunakake ing taun 1965 kang ndhuweni mupangat ing Gendéra Teritori Pawakilan Kapuloan Pasifik, bintang sakbanjuré ngelambangake Pulo, Kapuloan Marshall uga Mariana Lor, kang milih ora sarujuk ing sakjroning federasi (Kosrae kang dadi Pohnpei sahingga diwakilake dèning siji bintang).