Gendéra Dominika

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
FIAV 111111.svg Rasio Gendéra: 1:2

Gendéra Dominika diadopsi wiwit tanggal 3 November 1978 kanthi wujud kang rubah ing taun 1981, 1988, lan taun 1990. Gendéra Dominika iki ndhuweni latar mburi kanthi werna ijo, kanti wujud bunderan werna abang ing tengah-tengah kapengkar gambar Kakaktua Sisserou utawa misur kanthi jeneng (Amazona imperialis) lan diubengi dèning sepuluh bintang - kang ngelambangake ka-sepuluh paroki ing negara Dominika, saha wangun garis horisontal lan vertikal kang kaperang dèning telu werna (kuning, ireng, lan putih).Sepuluh bintang kang makili porki yaiku :St. Andrew, St. David, St. George, St. John, St. Joseph, St. Luke, St. Mark, St. Patrick, St. Paul, St. Peter) lan wena abang makili kaadilan sosial.

Sajarah disain[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Gendéra Dominika ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gendéra_Dominika&oldid=831445"