Gendéra Britania Raya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gendéra Britania Raya
Flag of the United Kingdom.svg
Informasi Umum
Jeneng Negara Britania Raya
Sesebutan Union Flag utawa Union Jack
Proporsi 1:2 diubah 3:5
Dianggo wiwit [[1801]]
Desain [[]]
Disainer [[]]
Werna Blue Ensign

Britania Raya migunakake gendéra nasional Royal Banner kang umumé misuwur kanggo Union Flag utawa Union Jack. Desain kang paling misuwur lan paling anyar yaiku Union Flag kang asalé saka persatuan Irlandia lan Britania Raya ing taun 1801. Wujud lan proporsi kang bener lan sah yaiku nganggo perbandingan 1:2. Semanauga, wujud anyar kang digunakake sacara resmi Pasukan Britania Raya kang diubah dadi 3:5.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Kahanan kang paling anyar,lan Nomenklatur Union Flag, uga pagunané sakliyané kayata kanggo bendéra ing negara Britania Raya (Tuladha, ing Australia), diumumake lan diwajibake sacara lengkap ing sakngisore artikel Union Jack.

Ladang biru kanthi salib abang Saint George (santo palindung Inggris) kang diwenehi pinggit ing werna putih kang dilapisake ing dhuwur salib abang awujud Saint Patrick (santo palindung Irlandia), kang dilapisake ing ndhuwur putih Saint Andrew (santo palindung Skotlandia); bisa dikena uga kanggo sesebutan Union Flag, dèning kang umum lan misuwur kasebut Union Jack; desain lan wernané (khususon Blue Ensign)didadekake dasar kanggo cacahé gendéra liya kang kagolong anggota utawa kaluwarga Commonwealth of Nationslan negara bagean utawa provinsi konstituenné, seperti teritori seberang segara Inggris.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Gendéra Wales, Pulo Man, Irlandia Lor, Jersey, Britania Raya, Guernsey, Inggris, Gibraltar, Skotlandia.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]