Gendéra Éropah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Pp-move-vandalism

Gendéra Éropah
Flag of Europe.svg
Informasi Umum
Jeneng Negara Europe
Sesebutan [[]]
Proporsi 2:3
Dianggo wiwit [[8 December 1955[1].[2] (EU)]]
Desain A circle of 12 5-pointed gold (yellow) stars on a blue field.
Disainer [[Arsène Heitz and Paul Lévy]]
Komposisi 111011
Penggango International
Werna Normal utawa de jure, utawa sisi ngarep

Gendéra Éropah arupa salah sijiné Gendéra kang digunakake kanggo negara-negara Uni Éropah. Gendéra Éropah dmupangatake kanggo gendéra Déwan Éropah ing taun 1955 lan diresmikake tumuju ing gendéra Uni Éropah taun 1986. Gendéra Éropah ndhuweni dasar biru tua kanthi 12 bintang kaemasan.

Gendéra Éropah ndhuweni 12 bintang kang ngelambangake kasempurnaan . Gendéra iki didadekake gendéra resmi Uni Éropah wiwit taun 1955.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Committee of Ministers of the Council of Europe (8 December 1955), Resolution (55) 32 of the Committee of Ministers of the Council of Europe, European Navigator, http://www.ena.lu/resolution_55_32_committee_ministers_council_europe_december_1955-020005258.html
  2. ^ Date of the creation of the EU, its adoption was a continuation of the EEC's which it replaced.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gendéra_Éropah&oldid=884688"