Gendéra Él Salvador

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gendéra Él Salvador
Flag of El Salvador.svg
Informasi Umum
Jeneng negara El Salvador
Proporsi 189:335
Dianggo wiwit May 17, 1912
Dianggo 011001

Gendéra El Salvador disarujuki wiwit tanggal 17 Mei 1912. Adidasar saka Gendéra Persatuan Provinsi Amérika Tengah, gagasané saka Gendéra Argentin, lan disarujuki ing taun 1822, banjur dibatalake ing taun 1865, diganti taun 1912, katrima pungkasan taun 1972.

Kayata negara-negara Amérika Tengah liyané, Gendéra El Salvador ndhuweni wern biru lan putih KANGGO ngenang federasi Amérika Tengah kang pecah.

Uga ana loro wujud gendéra yaiku siji ndhuweni Lambang Nasional lan Gendéra liyané kanthi kata-kata "DIOS UNION LIBERTAD" (Spanyol: Tuhan, Persatuan, Kebebasan). Gendéra dkanthi pralambang kang digunakake dèning organisasi pamaréntahan lan negara. Versi liyané kayata digunakake ing kapentingan sipil.Kaloro gendéra ndhuweni rasio kang padha yaiku 3:5.

Wiwit taun 1865 nganthi 1912, Gendéra kang ana bedané, adidasar Gendéra Amérika Sarékat, kanthi garis biru lan putih kanthi wujud werna kang nyilang lan kanton abang ana wujud bintang putih.

Galeri[sunting | sunting sumber]


Pranala jaba[sunting | sunting sumber]