Gat (topi)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Model pria yang mengenakan gat

Gat yaiku jinis topi tradisional Korea kang digunakake dening wong lanang nalika metu omah utawa nekani acara-acara kang wigati.[1][2] Gat duweni pinggiran kang amba kang diarani yangtae, lan bageyan tengahe bentuke tabung dhuwur.[1] Gat duweni tali kang biyasane ditalekake ing ngisore janggut.[1] Wong Korea wis nggunkake gat kawit Zaman Tiga Kerajaan (37 SM-668 M) kanggo njaga sirah saka panase srengenge udan.[1] Ing pertengahan jaman Dinasti Joseon (abad 16-17), gat digunakake minangka lambang status sosial dening kaum bangsawan lan ilmuwan lan minangka barang wigati saka sandhangan saben dinane.[1] Gat dianggep minangka piranti kang mbedakake bangsawan karo wong kang ora duweni budaya.[1]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. pp. 142-143. ISBN 89-8546-98-1.
  2. ^ (en)Hanbok (Traditional Clothing) print , visitkorea. Diundhuh tanggal 12 Juni 2010.

Cithakan:Pakaian-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gat_(topi)&oldid=831609"