Gambas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambas
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Cucurbitales
kulawarga: Cucurbitaceae
Genus: Luffa
Species: L. acutangula
Jeneng binomial
Luffa acutangula
(L.) Roxb.

Gambas utawa oyong wonten ingkang mastani ceme ing basa latiné Luffa acutangula, suku tetanduran labu-labuan utawa Cucurbitaceae, yaiku kagolong jinising janganan kang utama. Asring ditandur ana ing kebon utawa tègalan kang bisa ditandur kanthi cara tumpang sari. Wit gambas kagolong pala kesempar kerana wit gambas rumambat lan njalar ana ing lemah utawa ing lanjaran. Gambas bisa dipanèn wohé ing mangsa isih enom lan bisa uga diolah kanggo janganan utawa sayuran . Oyong uga bisa kagolong ing kulawarga belustru (Luffa aegyptica).

Mumpangat[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gambas&oldid=829957"