Galotanin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Corilagin salah siji tuladha galotanin

Galotanin yaiku polimer saka asam galat, yaiku rante molekul asam galat kang paling duweni pangiket karo asam galat liyane karo sukrosa lan gula liyane.[1]Galotanin akeh-akahe ana ing pelem lan duweni fungsi minangka antioksidan.[2]

Akeh galotanin kang banget nggondeli uripe tanduran amarga galotanin bisa ndenaturasi (ngeculake pangiket protein) protein kaya enzim.[1] Ketahanan tanduran kang ngandhutake amarga galotanin diangkut tekan vakuola lan ing kono kabeh mau ora bisa ngrombak enzim sitoplasma.[1] Galotanin kagolong tanin hidrolisis (en:hydrolizable tannin) yaiku tanin kang gampang ngethok ngasilake asam galat kanthi prilaku pangenceran karo asam, bedha karo tanin kondensasi (en:Condensed tannin) kang ora gampang kakethok.[2]


Fungsi[sunting | sunting sumber]

Galotanin lan kususe tanin liyane digunakake sacara komersial kanggo nyamaki kulit, amarga kabeh mau ngethok lan ndenaturasi protein .[1] Saluyane kuwi, minangka tanin hidrolisis, galotanin bisa ngiket lan meneppake protein kolagen ing kulit kewan saengga nyegah pambosokan dening bakteri.[2] Galotanin mingka senyawa alelopati, nggondheli uriping spesies liya kang urip sekitar tanduran kang ngandhut lan ngeculake galotanin. Tanin liyane sumebar ing tanduran dibandingake galotanin lan fungsi utamane yaiku njaga tanduran nalika kena serangan bakteri lan fungi.[1] Senajan kaya mangkana, tanin mesthi dadi zat kang nyebabake pirang-pirang herbivora (kewan kang panganane tanduran} ora gelem mangan tanduran kang ngandhutake, sebageyan amarga sifat astringensine (kaprigelane nyiutake cangkem) lan sebageyan amarga nggondheli pencernaan lan nggunakake panganan.[1]


Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f Salisbury FB, Ross CW. 1995. Fisiologi Tumbuhan, Jilid 2. penerjemah: Lukman DR, Sumaryono. Bandung:Penerbit ITB. Hal:147. ISBN 979-8591-27-5
  2. ^ a b c (en)Crozier A, Clifford MN, Ashihara H. 2006. Plant Secondary Metabolites: Occurrence, Structure and Role in the Human Diet. Oxford: Blackwell Publishing Ltd. Hal: 11, 323. ISBN-13: 978-1-4051-2509-3
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Galotanin&oldid=833052"