Gajah Mada (Novel)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Gajah Mada

Gajah Mada yaiku novel crita nganggo latar sejarah anggitane Langit Kresna Hariadi sing nyritaake perjuangane Gajah Mada seka prajurit cilik sing ora kawentar nganti dadi Mahapatih krajan Majapahit ing jamane Prabu Hayam Wuruk. Diterbitake tahun 2005 kanthi penerbit Tiga Serangkai Surakarta.

Seri Crita Gajah Mada[sunting | sunting sumber]

  • Gajah Mada (2005). Nyritaake awal karier Gajah Mada ana ing prajurit Bekel Bhayangkara lan perjuangane nylametake raja Jayanegara seka pemberontak Ra Kuti.
  • Gajah Mada, Bergelut dalam Kemelut Takhta dan Angkara (2006). Nyritaake perjuangan Gajah Mada lan prajurit Bhayangkara kanggo nylametake singgasana Majapahit seka rebutan kekuaasaan pewaris tahta nalikane Prabu Jayanegara Lengser Keprabon.
  • Gajah Mada, Hamukti Palapa (2007). Nyritaake ambisi Sang Mahapatih Gajah Mada kanggo nguwasani Nuswantara marang wilayah kekuasaan Majapahit kanthi sumpah Hamukti Palapa.
  • Gajah Mada, Perang Bubat (2007). Crita nggegirisi perang nang Bubat antarane Majapahit lan krajan Sunda Pakuan.
  • Gajah Mada, Madakaripura Hamukti Moksa (2007). Nyritaake Gajah Mada sing akire purna tugas sakwise nggawe kesalahan nang Perang Bubat pinuju moksane sang Mahapatih.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gajah_Mada_(Novel)&oldid=852476"