Gaillardia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gaillardia
Gaillardia umum (Gaillardia aristata)
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Asterales
kulawarga: Asteraceae
Genus: Gaillardia

Gaillardia iku jinis tetanduran ngembang saka keluwarga kembang srengéngé (Asteraceae utawa Compositae) sing mèmper tetanduran daisy kathi werna kembang kuning utawa abang. Diarani uja blanketflower utawa firewheel. Tanduran gaillardia asalé saka Amérika Sarékat bagéyan kulon lan tengah. Sapérangan spesiesé bisa tuwuh nganti 91 cm. Tanduran iki bisa tahan samangsa, rong mangsa utawa taunan, gumantung saka jinisé.

Galèri[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  • Susan Fry Biddulph (1944). "A revision of the genus Gaillardia". Res. Stud. State Coll. Wash. 13: 195-256.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gaillardia&oldid=832922"