Gaharu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gaharu kang siap didol.

Gaharu yaiku kayu werna ireng kang ngandhut resin kas kang diasilake dening spesies wit saka marga Aquilaria, utamane A. malaccensis.[1] Resin iki digunakke ing industri wangi-wangian (parfum lan setanggi) amarga ambune wangi. [1]Gaharu kawit era modern (2000 taun kepungkur) wis dadi komoditi dagang saka Kepulauan Nusantara tekan India, Persia, Jazirah Arab, sarta Afrika Timur.Gaharu diasilake dening tanduran minangka respon saka anane mikroba kang mlebu ing jero jaringan kang tatu.[2] Adhedhasar sinau saka Ng et al. (1997)[1], ana jenis-jenis ing ngisor iki kang ngasilake resin gaharu yen kainfeksi dening kapang gaharu :[1]

just for widening coloum just for widening coloum

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (Inggris)Ng, L.T., Chang Y.S. and Kadir, A.A. (1997) "A review on agar (gaharu) producing Aquilaria species" Journal of Tropical Forest Products 2(2): pp. 272-285.
  2. ^ Trubus; Syariefa E., Yajri F, Karjono, Susanti T, "[www.trubus-online.co.id Luka Pembawa Aroma]", PT Trubus Swadaya, Januari 2009, pp. 18-19.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gaharu&oldid=851527"