Gadis Pantai

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gadis Pantai
120px
Pangarang Pramoedya Ananta Toer
Negara Indonesia
Basa Indonesia
Tipe Roman
Penerbit •Jakarta: Lentera Dipantara
Tanggal terbit 2006 Cithakan ka-3
Cacahing kaca 272 kaca
ISBN ISBN 979-97312-8-5

Gadis Pantai iku roman anggitan Pramoedya Ananta Toer sing nyoba ngungkap kontradhiksi negatip praktèk féodalisme Jawa. Roman ini njupuk lokasi ing tlatah Rembang, Jawa Tengah, lan nyritakaké riwayat kauripan prawan enom ayu saka sawijining désa pantai ing Rembang.

Sinopsis[sunting | sunting sumber]

Gadis Pantai lair ing sawijining kampung nelayan ing Jawa Tengah. Rupané kang ayu narik kawigatèn sawijining penggedhé ing talatah kuwi, banjur didadèkaké gundhik. Wiwitané perkawinan mau mènèhi prèstis lan ngangkat status si Gadis Pantai ing kampungé, nanging ora lumaku suwé. Si Gadis pantai sabanjuré dibuwang sawisé nglairaké bayi putri.

Karya liyané[sunting | sunting sumber]

  • Sepoeloeh Kepala Nica (1946), ilang ing tangan panerbit Balingka, Pasar Baru, Jakarta, 1947
  • Kranji–Bekasi Jatuh (1947), fragmen saka Di Tepi Kali Bekasi
  • Perburuan (buku) (1950), pamenang sayembara Balai Pustaka, Jakarta, 1949
  • Keluarga Gerilya (1950)
  • Subuh (kumpulan cerpen) (1951), kumpulan 3 cerpen
  • Percikan Revolusi (1951), kumpulan cerpen
  • Mereka yang Dilumpuhkan (I & II) (1951)
  • Bukan Pasarmalam (1951)
  • Di Tepi Kali Bekasi (1951), saka sisa naskah sing dirampas Marinir Walanda tanggal 22 Juli 1947
  • Dia yang Menyerah (1951), banjur dicithak ulang kanthi wangun kumpulan cerpen
  • Gulat di Jakarta (1953)
  • Midah Si Manis Bergigi Emas (1954)
  • Korupsi (novel) (1954)
  • Mari Mengarang (1954), ora cetha nasibé ing tangan panerbit
  • Cerita dari Blora {1952)
  • Cerita dari Jakarta (1957)
  • Cerita Calon Arang (1957)
  • Sekali Peristiwa di Banten Selatan (1958)
  • Panggil Aku Kartini Saja (I & II, 1963; III & IV diobong déning TNI Angkatan Dharat tanggal 13 Oktober 1965
  • Kumpulan Karya Kartini, sing tau diumumaké ing manéka medhia; diobong déning Angkatan Darat tanggal 13 Oktober 1965
  • Wanita Sebelum Kartini; diobong déning Angkatan Dharat tanggal 13 Oktober 1965
  • Sejarah Bahasa Indonesia. Satu Percobaan (1964); diobong déning Angkatan Darat tanggal 13 Oktober 1965
  • Realisme Sosialis dan Sastra Indonesia (1963)
  • Lentera (novel) (1965), ora cetha nasibé ing tangan panerbit
  • Bumi Manusia (1980); dilarang Jaksa Agung, 1981
  • Anak Semua Bangsa (1981); dilarang Jaksa Agung, 1981
  • Sikap dan Peran Intelektual di Dunia Ketiga (1981)
  • Tempo Doeloe (1982), antologi sastra pra-Indonésia
  • Jejak Langkah (1985); dilarang Jaksa Agung, 1985
  • Sang Pemula (1985); dilarang Jaksa Agung, 1985
  • Hikayat Siti Mariah, (ed.) Hadji Moekti, (1987); dilarang Jaksa Agung, 1987
  • Rumah Kaca (1988); dilarang Jaksa Agung, 1988
  • Memoar Oei Tjoe Tat, (ed.) Oei Tjoe Tat, (1995); dilarang Jaksa Agung, 1995
  • Nyanyi Sunyi Seorang Bisu I (1995); dilarang Jaksa Agung, 1995
  • Arus Balik (1995)
  • Nyanyi Sunyi Seorang Bisu II (1997)
  • Arok Dedes (1999)
  • Mangir (2000)
  • Larasati (novel) (2000)
  • Jalan Raya Pos, Jalan Daendels (2005)



Tetralogi Buru Pramoedya Ananta Toer

Bumimanusia.jpg Anaksemuabangsa.jpg Jejaklangkah.jpg Rumahkaca.jpg
Bumi Manusia | Anak Semua Bangsa | Jejak Langkah | Rumah Kaca
Karya liyané

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gadis_Pantai&oldid=676226"