Gabrielle Giffords

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gabrielle Giffords

Gabrielle Dee "Gabby" Giffords (lair ing Tucson, 8 Juni 1970) iku sawijining pulitikus Amérika Sarékat. Dhèwèké anggota parlemèn AS wiwit taun 2007 minangka wakil legislatif saka Parta Démokrat. Banjur ing tanggal 30 November 2007, dhèwèké omah-omah karo sawijining astronaut AS, Mark E. Kelly. Ing tanggal 8 Januari 2011, dhèwèké ditémbak nalika pidhato ing Tucson, ing palataran parkir sawijining pasar swalayan. Sing némbak iku sawijining wong lanang umur 22 taun lan jenengé Jared Lee Loughner. Giffords ketémbak sirahé lan langsung diplayokaké menyang griya sakit. Saliyané Giffords ana 7 jiwa téwas lan kurang luwih 30 jiwa liyané tatu-tatu.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gabrielle_Giffords&oldid=829077"